Visueel essay 'Leven is koorddansen' - afstudeerproject
Bekijk het visueel essay ‘Leven is koorddansen’, afstudeeronderdeel aan Academie Minerva. Geïnspireerd door ‘The powers of ten’ van Charles en Ray Eames.
design, ontwerp, vormgeving, afstuderen, visueel essay, Academie Minerva, Groningen, IBM, Charles en Ray Eames, the powers of ten, boekbinden, handgebonden
407
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-407,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,carpi-child-child-ver-,capri-ver-2.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Visueel Essay

Visueel essay - portfolio-item - afbeelding 1
Visueel essay - portfolio-item - afbeelding 2
Visueel essay - portfolio-item - afbeelding 3
Visueel essay - portfolio-item - afbeelding 4
Visueel essay - portfolio-item - afbeelding 5
Visueel essay - portfolio-item - afbeelding 5
Visueel essay - portfolio - afbeelding 7
Visueel essay - portfolio - afbeelding 8

Visueel Essay – Leven is koorddansen

 

Het project

Als onderdeel van het afstuderen aan Academie Minerva in 2011 heb ik het visueel essay ‘Leven is koorddansen’ gemaakt. In een visueel essay zijn de beelden even belangrijk als tekst. Tijdens het project was schrijven en het verzamelen en creëren van beelden een gelijktijdig proces. Het resultaat is een visueel onderzoek naar de relatie tussen lichaam + geest en kunst + design, in de vorm van een handgebonden boek.

 

De titel van het essay verwijst naar een quote van de neuroloog Antonio Damasio en is een illustratie van mijn fascinatie voor het menselijk lichaam en geest, emotie en de balans (of het zoeken naar balans) tussen deze elementen.

 

Beginpunt en inspiratiebron is de korte film ‘The powers of ten’ van de designers Charles en Ray Eames (1977, gemaakt in opdracht van IBM). In tien minuten wordt de kijker meegenomen van de uiteinden van het heelal naar de kleinste elementen in het menselijke lichaam. In het kort: de essentie van de wereld om ons heen. Hoe staan de verschillende elementen in onze wereld tot elkaar en hoe wordt de balans gehandhaafd? Dit is de basis van het essay.

 

Rol

Visual Designer (Print)

 

Categorie

Graphic Design, Illustration, Print

 

Gerelateerde projecten